dissabte, 1 de juny del 2024

Susekiu a la paret bucòlica

Susekiu a la paret bucòlica. Via Restaurada ara es pot fer amb algun  Friend sensa haver clavar res. Et fa posar les piles des del principi, més que per la dificultat per la qualitat de la roca. Flanquejos espectaculars. Equipament que manté l'esperit original.


Material: 15 cintes alguna de llarga . joc de friends petits.

Primera tirada. Plaqueta blava a l'inici. comencem per una placa vertical amb dos parabolts seguim cap a l'esquerra a buscar el diedre i pugem recta amunt fins a la reunió.

Segona tirada. Sortim en diagonal cap a la dreta fins a la placa amb algun pas finet. Sortim a una rapissa i ens trobem un ressalt amb un pas desplomat amb bona presa on fins que no ens aixequem una mica no veiem el parabolt, a partir d'aquí seguim en diagonal cap a l'esquerra per terreny més fàcil amb roca mediocre.

Tercera tirada. Sortim per l'esquerra per una espècie de diedre amb uns passos atlètics fins a sota uns desploms on flanquegem cap a la dreta fins a una placa que superem en A0 i acabem amb un flanqueig fins a la reunió.

Quarta tirada. Sortim flanquejat cap a la dreta , pugem recta amunt amb uns passos que s'han de mirar bé. trobem un altre flanqueig cap a la dreta i ens toca superar un últim ressalt fins a la reunió.

Cinquena tirada. Baixem uns metres per la corda fixa (és de agrair sobretot per el segon) flanquegem cap a la dreta i al final hem de tornar a pujar fins a la feixa on trobem la reunió.

Sisena tirada. Sortim superant un desplom amb uns passos de A0 fins a poder continuar en lliure en tendència cap a la dreta i una mica abans de arribar a la reunió de la Olaya pugem una mica i seguim la petita feixa cap a l'esquerra fins a la reunió.

Setena tirada. aquesta és curta , un canvi de reunió.

Última tirada. ens enfilem al tronc per sortir amb uns passos verticals i seguim per terreny més fàcil però amb roca precària fins al cim on trobem  la reunió.

 Descens: caminant cap a l'esquerra fins a trobar la feixa de baixada .

01/06/2024 Lluís Vila i Enric Domènech

PDF Via Susekiu a la Paret Bucòlica