dilluns, 16 de febrer del 2015

via Bego-Miguel-kush

La  via Bego-Miguel-kush de l'agulla de Can Jorba a montserrat sud, malgrat que sigui molt freqüentada és del tot recomanable, amb una roca de primera, les assegurances justes i amb un grau assequible.
    





Material: 10 cintes exprés 
 240 metres

Situació:Des de Can Jorba  agafem el camí  cap al  Joc de l’Oca. Quan som a l’inici de la canal la via  comença a l’esquerra  entre la Sol Solet i l’Escabroni Escapolini.


La primera tirada comença amb un pany de paret força vertical i mantingut al principi, es una roca bastant fosca i sembla una mica patinosa, però es va arreglant a mida que vas pujant . La reunió està en una petita  però còmoda repisa . a la dreta hi ha la reunió de l'Escabroni. 

Segona tirada. Aquí la via es creua amb la Escabroni Escapolini  hem de sortir  anant cap a la reunió de la dreta  i pujar en diagonal cap a la xapa de més a la dreta  a partir d'allà recta amunt. Per la meitat de la tirada hi ha un ressalt que es puja pel dret, és un pas atlètic i amb bones preses. La reunió es la mateixa de l'Escabroni.

La tercera tirada travessem en diagonal la placa que va per per sota el sostre de la Miranda de Can Jorba. Amb una roca excel·lent i bones preses, després  ens fiquem  en un diedre que et deixa a la reunió.

A la quarta tirada  sortim cap a la dreta i  ens enfilem per la placa que va per la dreta d'un gran diedre, hi ha les assegurances justes per no perdre't. Primer anem pujant en tendència a la dreta fins agafar una placa més vertical amb bona roca fins arribara la reunió.

La cinquena tirada va recta amunt superant un petit resalt amb bona presa i continuem per placa fins a la reunió.

L'Ultima tirada sortim flanquejant cap a l'esquerra fins a xapar un "seguro " que es veu des de la reunió des de allà  tirem recta amunt, trobem un altre "seguro" i pugem  fins al arbre i des d'allà fins al cim de l'agulla que hi ha la reunió.

Descens: un cop a dalt de l'agulla baixem una mica per l'esquerra seguim per un petit caminet arran de paret fins a sortir a un collet que seguim per la carena fins a trobar una canal que baixem a peu  fins a sortir al torrent del final del Joc de l'Oca . Des de allà podem baixar per el Joc de L'Oca o remuntar el torrent fins a trobar el camí dels francesos que baixa fins a Can Jorba.




16/02/2015  Enric Domènech, Luis Vila i Rafa Lucas. 

2 comentaris: