dimarts, 4 de juny del 2019

Cingle Roig Esperó de Cal Fité Via d'en Martí



Cingle Roig Esperó de Cal Fité Via d'en Martí. Una via força mantinguda atlètica amb unes tirades maques especialment la tercera que et fa escalar de veritat. Ombra tot el matí, semiequipada. Recomanable. 



Material: 16 cintes , un joc de Friends i algun tascó petit per  la tercera tirada.

Aproximació: sortint de Sant Llorenç de Morunys per la carretera de Tuixent i a la sortida de la Coma a la dreta trobem el trencant per anar a les fonts del Cardener, seguim uns metres més amunt i agafem un trencant a la dreta amb un cartell petit que diu Cal Fiter. Seguim la pista pavimentada fins al final i aparquem just abans d'entrar a la casa. Des D'allà ja es veu la paret i s'intueix l'inici de la via. agafem un camí que surt d'allà i de seguida el deixem per anar a buscar la tartera i pujar fins a peu de via . uns 15 minuts encara no.


Primera tirada. Comencem saltejant un matoll per la dreta i pujant per una fissura una mica desplomada amb bones preses. Sortim a una feixa i anem una mica cap a l'esquerra per pujar per una espècie de diedre vertical fins a la reunió. 25m.

Segona tirada. Sortim per la dreta en diagonal i continuem amunt per una placa, seguim per una fissura que s'ha  d'equipar fins a sortir a sota unes alzines i fem la reunió a la  de més a l'esquerra.25m.

Tercera tirada. Aquesta es l'estrella de la via, difícil, sostinguda i s'ha d'escalar entre assegurances. Sortim en diagonal cap a l'esquerra assegurat amb pitons. alguns no es veuen  però s'ìntueix allà on poden ser. Mica en mica es va tornant més vertical i més difícil. Quan arribem a prop de l'esperó tirem recta amunt, després de passar dos pitons molt junts va bé posar un fissurer petit. Més amunt entrem a una placa difícil assegurada amb espits. la reunió està en una balcó fantàstic just a l'esperó. 45m.

Quarta tirada. Curta però atlètica amb un inici desplomat amb  bona presa  i acabem pujant per un diedre. 15m

Última tirada. Comencem pujant per un diedre "disfruton" amb bona fissura i bona presa, al cap damunt sortim per l'esquerra. Anem cap a l'esquerra  a buscar un altre diedre aquest més fàcil, al final trobem una instal·lació de ràpel però continuem per una curta xemeneia fins a la reunió. 45m.

Descens: Podem fer un ràpel curt des de la reunió fins a la instal·lació de ràpel que hem trobat i fer dos ràpels més un de 55 i un altre de 50 fins a terra.

Una altre opció és baixar a peu per un caminet petit fins a trobar una baga en un arbre on fem un petit ràpel  fins a trobar-ne un altre en una alzina i baixarem fins a terra.


01/06/2019 Lluís Vila Enric Domenech.

Primera tirada



Segona tirada.



Tercera tirada.





Quarta tirada.




Última tirada.








.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada