dijous, 13 de novembre del 2014

Via Alba...oi? Serrat dels Monjos Montserrat sud

Alba...oi?
Serrat dels Monjos

Montserrat


Alba... oi?, Es una via d’aquelles que al final, resulta més maca del que aparenta. La primera tirada és la més difícil  però també és la millor. Té trams de roca molt bona, fins i tot en els últims llargs malgrat el poc grau que tenen. La via tot i ser facileta és entretinguda i variada. L’equipament s’ha de reforçar amb friends, encintar alguna sabina i es pot posar algun pont de roca. Es deixa fer molt bé sense problemes . Recomanable.



260m 6A/Ae
Un joc de Friends fins el 2
12 cintes
Bagues i cordinos per encintar savines i per posar pons de roca .

 El començament de la via es troba a uns 100 metres del torrent del fondo, hi ha una A gravada a la roca.









L1 és la tirada mes maca de la via, està tota equipada  però no  sobra  cap assegurança.  La roca és molt bona i te uns foradets molt bons és per disfrutar-la.









L2  aquesta és curteta però potent, comença amb un diedre de 6A que no saps gaire com agafar-lo, seguit d'uns passos d’Ae desplomats que fan tibar fort se surt en lliure mes fàcil fins a la reunió.









L3 surt cap a l’esquerra en un petit flanqueig  i s’enfila per una placa amb bones preses que mica en mica es va tombant  fins arribar a la reunió. És una passejada amb bona roca .











L4 en aquesta tirada et fiques en un diedre on la roca de la dreta és dolenta i la de l’esquerra és bona (Ull amb els pitons que n’hi ha algun que es mou),  es pot  reforçar amb algun alien petit .

L5 comença en diagonal cap a l’esquerra de  IV i a mida que es va pujant va perdent inclinació i s’acaba caminant. No vàrem trobar cap pitó  però es pot posar algun friend. La reunió la vàrem muntar en un arbre.

L6 en aquesta tirada ens enfilem cap al llom rocós i pugem grimpant fins al peu de la paret és fàcil però no hi ha res (s'ha d’estar al cas  amb la roca).

L7 des de la reunió es veu una plaqueta a 10 metres i es tracte de anar navegant per la paret buscant el millor traçat, encara que sigui fàcil és maca i la roca està bé.

L8 es veu una plaqueta molt amunt  que  marca el traçat,  hi ha un pitó i un parabolt abans d’arribar-hi.  El pas de 5+ és maco i està ben assegurat ,després segueix per el llom fins a un arbre on s’hi munta la reunió. Es pot posar algun friend en algun forat..

L’última tirada comença per la paret de l’esquerra amb un pas de V i un parabolt , després es transforma  en IV fins a la reunió. Es poden posar pons de roca.



Descens: des de la última  reunió se surt mig caminant mig grimpant fin a dalt de la carena. Allà  trobem un caminet amb alguna fita que va seguint per el llom fins arribar al camí de les Bateries, s’agafa cap a la dreta fins a trobar el camí de les Feixades que baixa fins a peu de paret . 1h 15 m.

13/11/2014 Enric Domenech Luís Vila i Rafa Lucas.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada