dissabte, 7 de novembre del 2015

Via Patxarana Al Tossal del Balinyo a Roca Narieda sud de l'alt Urgell

Via Patxarana Al Tossal del Balinyo  a Roca Narieda sud de l'alt Urgell. Una via massa rebuscada per el meu gust. Semi equipada, en algun lloc costa una mica de veure per on va la via. Les tirades son massa llargues i encara que deixem cintes llargues al final la corda pesa molt. Si convé els passos més difícils es poden fer en A0. Es deixa equipar be. i sort n'hi ha que l'ultima tirada és molt maca. 







Material: unes 14 cintes (unes quantes de llargues) , joc de friens fins el C1 i cintes per enllaçar sabines.

La via és la primera començant per l'esquerra a l'esquerra de la Cafe copa i puro.

Primera tirada Es força rebuscada, començem pujant  recta amunt per xapar el primer parabolt, passem l'arbre i anem  cap a la dreta fins axapar el seguent parabolt. Un cop allà pugem  recta amunt per un tram  força bo fins a decantar-nos cap a l'esquerra per uns diedres una mica emboscats i arribar a la reunió.

La segona tirada comença  per l'esquerra i pugem fins arribar a una placa amb molsa on la via  marxa en diagonal cap a la dreta, és on  ens trobem els passos forts de la tirada que es poden superar en A0 fins arribar a una rapissa.  Continuem per pujar  per una  placa de 6B,  on les assegurances no es veuen fins que no hem pujat una mica. Sortint de la placa flanquegem cap a l'esquerra per anar a buscar  el diedre de 6A+ (Aquí tot i deixar cintes llargues, el roçament de la corda és important). La reunió la trobem al final del diedre a la dreta.

La tercera tirada el començament es fàcil fins arribar a sota el desplom, que el superem com podem fins arribar a una bavaresa molt fina amb uns passos molt macos. Arribem a una fissura estreta i vertical força difícil on hi posem un alien, pugem  fins que anem a parar a sota d'unes mates que les superem per l'esquerra com podem i que al darrera hi ha la reunió.

La quarta i cinquena tirada, van per unes plaques inclinades fàcils i força maques.

l'ultima tirada és la millor de la via  sortim en diagonal cap a la dreta primer fàcil i després es va posant dret amb passos fins, fins arribar a un diedre espectacular amb fissura que seguim fins a la reunió.
      
Descens: des del final de la via hem de pujar fins el cim mig caminant mig grimpant.


07/11/2015 Enric Domènech, Luís Vila, Rafa lucas.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada