dissabte, 16 d’abril del 2016

L'Escultor de Somnis Roca dels Collars

Via l'escultor de Somnis a la roca dels Collars, una via semiequipada amb una última tirada molt bona. 













Aproximació: Abans d'entrar a Canelles trenquem a l'esquerra i seguim la pista fins a l'entada del mas de Sant Pere i aparquem.
Seguim a peu per la pista passem el torrent trobarem un trencant i anirem per l'esquerra mes endavant en trobem un altre i seguim per l'esquerra marcat amb una fita fins al final de la pista. Allà surt un caminet que amb forta pujada ens porta a peu de paret seguirem cap a l'esquerra fins a passar un coll seguirem per l'altre costat fins al fons de l'embut que és on comença la via.


Primera i segona tirada: no les varem trobar vam fer reunió en un arbre i vam empalmar per la tercera.

Tercera tirada: l'empalmem per una fissura on hi posem un friend i entrem a una placa, al principi es  deixa fer bé però amb les assegurances força allunyades, fins arribar  a uns passos molt difícils però ben assegurats que els  superem com podem jo diria que és més de 6B fins a la reunió.

Quarta tirada: arrenquem per l'esquerra amb uns passos força verticals, per anar tot seguit cap a la dreta  a buscar el primer parabolt que queda una mica amunt, Després seguim en tendència cap a la dreta sense problemes fins arribar a una sabina. Ens enfilem a la sabina tan amunt com podem i sortint d'allà acabem fent un A0. a partir d'aquí tenim un flanqueig molt fi i ben assegurat cap a l'esquerra i seguim recta amunt fins a la reunió.

Cinquena tirada: en general és facileta,  tan sols hi ha un parell de assegurances i. Primer pugem recta amunt per després flanquejar cap a la dreta per anar a buscar la reunió.

La sisena tirada: sortim cap a la dreta a buscar el pont de roca seguim amunt fins a una rapissa on hi ha un parabolt. Des dallà flanquegem cap a l'esquerra fins a la reunió.

Última tirada: sense cap dubte la millor de la via, es tracta d'una fissura semi equipada que comença fàcil però es va posant dreta amb pasos macos que s'han de treballar però en general és deixa fer be.Tan sols hem necessitat un parell de friends però si es vol s'en poden posar més.

Descens: un cop a  la carena baixem cap a l'esquerra fina una mica abans d'arribar a un coll on trobem els ràpels de la via Dioni. 


16/04/2016 Enric Domenech i Lluís Vila 




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada