dissabte, 16 de març del 2024

Via Paral.laxi a la Roca dels Arcs

 Via Paral.laxi a la Roca dels Arcs. Bona via ben trobada. Pocs seguros i ben posats. Es més la por que fa que la dificultat que té. Les dues primeres tirades molt ben encertades. 



Ressenya de l'Armad Ballart 



Ressenya de penjantdunfil.com

Material: unes 14 cintes (unes quantes de llargues). Joc de friends fins al vermell. 


Situació: La via està uns quants metres a l'esquerra de la Navarro


Primera tirada : comencem  recta amunt amb un pas vertical i una mica dinàmic per caçar una presa, tenim un parabolt i més amunt un pitó. Xapem el pitó i sense pujar comencem a flanquejar.  Anem trobant alguna cosa i posant algun friend. hi ha un punt on sembla més fàcil pujar amunt però es millor  passar-lo per sota. seguim flanquejant i cap al final hem de  pujar cap a la reunió, ens trobem un parell de passos delicats. 45m. Tirada molt llarga cal estar al cas amb el fregament.


Segona tirada:  Sortim a buscar el primer seguro i flanquegem cap a l'esquerra. Superem un desplom en A0, un cop a sobre flanquegem cap a la dreta un bon tram i ens enfilem per xapar un parabolt sobre un ressalt. Tirem amunt per placa fàcil fins a la reunió. s'ha de vigilar amb el fregament de les cordes en aquest últim parabolt.


Tercera tirada: sortim cap a la dreta per voltejar un desplom encintem una sabina i seguim amunt fins al parabolt. passem per un tram terrós i seguim per una placa amb regletes i bona presa.


Quarta tirada : puja per una placa fàcil amb bones preses, és deixa equipar bé.


Última tirada: curteta per acabar d'arribar a dalt. Fem reunió a l'alzina.


Descens: seguim la carena cap a la dreta fins que trobem un caminet  a l’esquerra marcat amb fites que baixa fins a la carretera.

 PDF Via Paral.laxi a la Roca dels Arcs

16/03/2024 Lluís Vila i Enric Domenech 





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada