dissabte, 6 d’abril del 2024

Via Bomber Cuiner al Peladet Oriental.

 

Via Bomber Cuiner  al Peladet Oriental. Via força equipada, totes les tirades son bones llevat de la última que és una mica perdedora.




Material: unes 12 cintes i joc de friends i aliens fina al C.1. (per poder triar) Alguna cinta llarga.

 Situació: Sortim de Vilanova de Meià,  passem la Roca dels Arcs i just abans d'arribar a l'hostal Roig trenquem a mà esquerra per una pista direcció a la Portella Blanca (senyalitzada). Seguim 9 Km. per la pista i aparquem a la dreta abans de la baixada (si no anem en 4x4).

 Aproximació: seguim caminant per la pista fins al final. Un cop a la Portella Blanca agafem el camí que baixa cap a Rúbies fins a sota la paret. en un revolt trobem un caminet  que segueix per  la paret per sota marcat amb una fita. Anem tirant fins a trobar el peu de via marcat amb les lletres B C  picat a la roca.

 Primera tirada: comencem per una placa vertical amb preses petites i uns passos fins. Seguim cap a l'esquerra per superar el petit sostre amb un pas atlètic i bona presa. Continuem per una bona placa fins a trobar una bavaresa fins a sota la reunió. Tirada maca i mantinguda la més Dificil de la via.

 Segona tirada. va per una fissura vertical i maca que es deixa fer bé. Hi ha algun pas mes difícil cap a la meitat de la tirada.

 Tercera tirada: començem per una placa  fina i de seguida ens trobem el pas marcat com a 6C A0. Aquí cadascú ho faci com pugui. Després sortim a una placa ya més assequible fins a la reunió.

 Quarta tirada: va per la típica placa, força vertical entretinguda força de bon fer.

 Última tirada: s'ha d'estar al cas per no perdre't. Hem de superar una sèrie de ressalts i trams terrosos, anant  més aviat en tendència a l'esquerra. 

 Descens: caminant cap a la dreta.

PDF via Bomber Cuiner  

 

 

05/04/2024 Enric Domenech i Lluís Vila
























 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada