dissabte, 19 de juliol del 2014

Lapònia


Laponia  a la Portella gran d'Agulles de Montserrat es  una via maca ben equipada amb ombra tot el matí i Tret dels primers metres  que patinen una mica la resta es fa molt be,amb un grau que no passa se V+ . Recomanable.













150 metres
via totalment equipada
Material: 18 cintes i estrep
Orientació Oest

Des de de Can Massana agafem  el camí que porta al refugi d'Agulles. Una mica  abans d’arribar al pas de la Portella agafem un caminet  que baixa marcat amb fites fins a peu de via que és dins d'una cova.

La primera tirada comença dins d'una cova ens hem d'enfilar com podem  per una placa patinosa típica de les coves,flanquejem una mica cap a l'esquerra fins assolir una repiseta que sortim per l'esquerra per un petit diedre i just a la sortida de la cova tenim algun pas d'Ae. fins a poder sortir en lliure fins a la reunió que queda una mica a la dreta. 

La segona tirada  és mes fàcil surt  recta amunt  i cap a la mitat hi ha un ressalt V+ que un cop superat es va tornant fàcil fins a la reunió 


La tercera comença rampejant una miqueta per la dreta de la reunió que poc a poc es va tornant molt vertical fins arribar al desplom ,el superem amb Ae i sortim en lliure amb uns passos fins, fins arribar a la reunió . 

La quarta tirada sortim per la dreta per una placa molt maca amb bona roca que mica en mica es va tombant fins a la reunió.

L'ultima sortim per una placa vertical amb preses molt bones  fins al cim de la Portella.

Descens: amb un ràpel de 50 metres per la cara nord est que ens deixa  al peu de la Portella Gran.


19/07/2014 Enric Domènech Lluís Vila i Pep Costa


















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada