dimecres, 20 de maig del 2015

Via Jaume Casellas al Tossal de la Feixa

Via Jaume Casellas al Tossal de la Feixa. Curiosa via que una  part és conglomerat i després  de la feixa calcari. En general és facileta s'ha d'equipar una mica, el lloc és excel·lent i l'aproximació es molt planera. 
Material: 12 cintes i un joc d'Aliens i Camalots el (3 no cal) i cintes llargues per sabines.


L'aproximació: sortim  de Coll de Nargó en direcció a Isona (L.511), fem 3 km  i després de  travessar un pont, trenquem cap a la dreta en direcció a Sallent, un cop passat el poble fem un parell de revolts més i aparquem a la dreta on surt una pista que porta a una casa. Agagem la pista i una mica abans d'arribar a la casa ens desviem per un caminet que surt a l'esquerra que travessa un prat , continua vorejant la muntanya i ens acosta a la via.Quant som aprop de la paret i el camí baixa massa el deixem i anem pel dret a buscar el peu de via (no hem de baixar gaire). Hi ha una fita grossa a sobre d'una pedra al costat d'allà on comença la via .

 La primera tirada és una mica sinuosa, des de peu de via es veu un espit molt amunt i cap a la dreta. Comencem encintant una petita sabina  i anant a buscar una diagonal que ens porta fins a la primera xapa. Un cop xapada girem cap a l'esquerra  per anar a caçar el segon espit,  allà tornem anar  una mica cap a la dreta i amb uns passos més verticals fins a la reunió.

La segona tirada comença per una placa vertical, després pujem per una canal fins arribar a un coll on muntem la reunió en un pi petit que hi ha a sobre d'una roca. La tirada està força be i assegurada .

Des d'aquí passem de pujar a la petita agulla i baixar per l'altre costat . Sortim caminant per la dreta fins al coll on comença l'altre tirada .


La tercera tirada comencem pujant per una canal facileta amb sabines per poder-nos assegurar i sortim per  placa fins a la reunió. 

La cuarta tirada sortim en diagonal cap a l'esquerra a buscar un espit, pugem uns metres per una canal una mica descomposta  que deixem per anar a buscar el cim de l'agulla.    


 La cinquena tirada  pugem per una placa facileta i agafem l'aresta de III grau fins al cim. Fem la reunió en una sabina.Aquí s'acaba la part de conglomerat .

D'aquí sortim caminant creuem la feixa i anem a buscar un diedre molt evident on comença l'altre tirada.

Sisena tirada canvi radical de roca. una tirada maca amb una pas de V+, combina placa diedre bavaresa i placa per arribar a la reunió. 

Setena tirada en aquesta tirada no hi ha cap assegurança però trobem sabines i fissures per equipar al gust. sortim cap a l'esquerra pujant per una canal amb fissures, al final hem de fer un flanqueig cap a l'esquerra amb un pas de V per anar a sortit pel mig de dues sabines a un replanet  on hi ha la reunió.

   
La vuitena tirada anem pujant per un diedre amb  fissures i bavaresa i al final sortim cap a l'esperó de l'esquerra  on hi ha la reunió en una plataforma (Jo vaig pujar massa i vaig fer la reunió més amunt en unes sabines).

L'ultima tirada franquegem cap a l'esquerra fins al fons d'una canal on hi ha una cinta llarga lligada a una sabina, pugem per la placa de l'esquerra fins a una fissura ampla que superem amb algun pas atlètic fins a sortir per  l'aresta  fins al cim. Hem fet la reunió en un arbre on hi tocava l'ombra.   

El descens, el fem per la primera canal, baixa molt dreta però es baixa bé sense problemes. A l'alçada de la feixa trobem un caminet que agafem cap a la dreta i ens deixa al camí que hem agafat per l'aproximació. 
  
16/05/2015 Jaume Aragall, Enric Domènech i Luís Vila. 

També hem compartit l'escalada amb els conpanys de Manlleu i Vic  Pep Fuster i Jordi Casas, Miquel Casas i Gemma Casas. Que han tingut la gentilesa de deixar-nos anar al davant, tot i que els hem fer esperar. Molt agraït.
           
.           Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada