dissabte, 24 de setembre de 2016

La que faltava a la Falconera. al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac


La que faltava  a la Falconera. Bona via curta però mantinguda amb unes tirades força potents amb pasos fins i verticals. Totalment equipada. Recomanable. Via totalment  Equipada 

Material 10 cintes.

Aproximació: hem de deixar el cotxe en una esplanada que hi ha a un kilòmetre abans d'arribar al coll d'Estenalles a la BV-1221 pujant per  Talamanca. Des d'allà agafem un camí en direcció a la Falconera fins a trobar la canal de baixada marcada amb una fita. Trobarem unes cordes fixes que ens ajudaran a baixar, un cop a peu de paret la vorejarem una mica fins a trobar la via  a l'esquerra de la marcada xemeneia.

Primera tirada. Comença amb uns pasos finets fins a la fissura,la superem amb uns passos atlètics molt verticals   i al final sortint una mica cap a l'esquerra on trobem un replanet per poder recuperar-nos una mica. Continuem  per una placa molt vertical i molt fina on hem d'anar buscant el millor recorregut per poder pujar, sempre amb preses petites, cap al final de la tirada la placa ja no és tant vertical i es molt disfrutona.

Segona tirada. sortim cap a l'esquerra, xapem la primera assegurança i pugem per un canaló amb preses  grosses i alguna de bona, seguidament tornem cap a l'esquerra amb pasos més fins i superant un ressalt per accedir a la reunió,

Tercera tirada. Sortim per la dreta de la reunió amb un tram que des de la reunió sembla fàcil però no ho é tant com aparenta. Continuem en diagonal cap a la dreta fins a sota una panxa que hem de superar amb un pas força difícil (si cal es pot fer en A0 ). a partir d'aquí ens queden un parell de ressalts per arribar a la reunió.

Quarta tirada. sortim flanquejant cap a l'esquerra i superem un tram vertical amb preses grosses fins que la paret perd verticalitat, encintem una sabina, passem per un tram herbós i sortim per una placa maca amb bones preses. Fem la reunió en un arbre .

Si volem pujar fins a dalt del cim hem de sortir caminant una mica cap a la dreta i  acabar de pujar per una grimpada fàcil .

Descens, desgrimpem aquest últim tram i seguim un caminet que ens deixarà a l'aparcament.

24/10/2016 Enric Domènech i Rafa Lucas

Cap comentari:

Publica un comentari