dimarts, 6 de desembre de 2016

Via Esperó Montanissell a la serra de Sant joan.

Via Esperó Montanissell Una via clàssica poc equipada amb trams bruts. Hi ha algun tram maco però n'hi ha més que no ho son.Això si el lloc és fantàstic i molt tranquil. la primera tirada és la més dificil.Orientació sud.
Resultat d'imatges de esperó montanissell

Semiequipada amb pons de roca, pitons i algun espit.

 Material: 16 cintes joc de Aliens i friends fins el C2, Cintes llargues per savines, uns tascons poden ser útils.

Situació: entrant a Montanissell agafem la primera pista a la dreta i la seguim fins a un revolt a l'entrada de l'engorjat on aparquem.

Aproximació: baixem una mica per un caminet i seguim com podem resseguin el peu de la paret fins a trobar l'esperó on comença la via. Des de sota es veu un pont de roca .

Primera tirada. Comença per un diedre una mica desplomat amb un pont de roca i seguit per un pitó. Continua per un diedre molt dret amb fissures per equipar al gust, fins arribar a una savina a sota un sostre on hem de flanquejar cap a l'esquerra i pujar per allà on podem, la roca no és gaire bona. La reunió la muntem en un replà còmode voltat d'alzines. Es la tirada més difícil de la via, una mica bruta  i la roca a controlar.

Segona tirada. Aquesta és millor, sortim amb roca bona per un diedre amb dos ponts de roca i continuem per una placa fissurada que es deixa equipar be. Continuem pujant fins  força rectes i en tendència una mica cap a la dreta fins a sota el sostre on trobem un espit que el reforcem una mica per muntar la reunió. Aquesta tirada està força be.

Tercera tirada. Comencem donant la volta al sostre. Sortim flanquejant cap a la dreta i tirem amunt per xapar l'espit (és una mica desplomat però hi ha bona pressa). Pugem una mica més i tornem cap a l'esquerra on trobem un altre espit, continuem flanquejant, trobem un pont de roca  ( ara estem mes o menys a sobre la reunió). A partir d'aquí s'acaba la part maca, anem pujant per una canaleta amb trams bruts i de roca dolenta fins a la reunió que la muntem a dalt del coll. S'ha d'estar molt al cas amb el roçament de la corda.

Aquí fem un canvi de reunió fins a sota la paret on comença l'última tirada.

Última tirada. Comencem per una placa fina i continuem fins arribar  un esperonet  que seguim fins arribar a una savina que hi ha al mig del diedre. des de allà sortim cap a l'esquerra on hi ha un pont de roca amb un pas atlètic i espectacular, més fàcil del que sembla. Un cop a sobre l'esperó acabem d'arribar al cim per allà on ens sembla més assequible.

Descens: des del cim baixem a peu per el darrere per allà on podem sense camí en direcció a la casa fins anar a parar a la pista.


06/12/2016 Enric Domenech i Luís Vila. 

Primera tiradaSegona tiradaTercera tirada

 Última tirada


Cap comentari:

Publica un comentari