dimecres, 22 d’agost del 2018

Via Xin Xan a la paret d'Escales



Via Xin Xan a la paret d'Escales.Una via Molt Assequible ,molt equipada divertida amb bona roca ideal per un matí d'estiu. Recomanable.



Aproximació: agafem la N-230 direcció a  Pont de Suert fins a Sopeira, des d'allà agafem una pista fins a central a sota la presa on aparquem. Agafem un caminet que porta  al peu de la presa fins al peu d'una placa a la dreta de les escales on comença la via.

La Via comença per una placa molt tombada que mica en mica va agafant verticalitat. 40 m. Molt equipada i assequible. Fins a la quarta tirada que es de transició, va en diagonal cap a la dreta uns 25m. l'ultima tirada és una mica més vertical i s'ha d'estar al cas amb la roca. sortim  a una feixa on trobem la reunió.

Descens: seguim la feixa cap a l'esquerra (ens podem assegurar amb un cable). Baixem per el túnel amb l'ajut d'uns ferros clavats a terra i a la bifurcació si anem primer cap a l'esquerra i després cap l'esquerra anem a sortir en un forat a sobre la pressa i amb un ràpel som a sobre la pressa. Si anem cap a la dreta sortim en una feixa i podem baixar caminant fins a la presa. Des d'allà saltem la tanca i anem a buscar les escales que baixen fins a l'inici de la via.  



22/08/2018 Enric Domenech , Jaume Aragall i Rosa Sala.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada