dissabte, 20 d’abril del 2024

Bernatac al Paladet oriental

 Bernatac al Peladet oriental. Via quasi equipada amb espits tant sols hem necessitat un parell d'aliens. A la segona tirada hi ha un pas que s'ha d'apretar fort la resta es deixa fer bé. Bona roca en general.



Material :  16 cintes , joc d'Aliens un estrep opcional.

Via equipada amb Espits

 Situació: Sortim de Vilanova de Meià,  passem la Roca dels Arcs i just abans d'arribar a l'hostal Roig trenquem a mà esquerra per una pista direcció a la Portella Blanca (senyalitzada). Seguim 9 Km. per la pista i aparquem a la dreta abans de la baixada (si no anem en 4x4).

 Aproximació: seguim caminant per la pista fins al final. Un cop a la Portella Blanca agafem el camí que baixa cap a Rúbies fins a sota la paret. en un revolt trobem un caminet  que segueix per  la paret per sota marcat amb una fita. Anem tirant fins a trobar el peu de via  que queda just a la dreta de la Bomber Cuiner marcada amb les lletres B C  picat a la roca. 

Primera tirada: molt bona, llarga i mantinguda on hem de dosificar les forces per no quedar amb els braços enrampats. d'entrada anem a buscar un petit diedre al final sortim cap a la dreta per una placa vertical i mantinguda fins a la reunió.

Segona tirada: en aquesta tirada ens trobem el tram més difícil de la via. Comencem amb uns passets desplomats, anem a parar a una placa llisa que al final es posa vertical. Aquí és on trobem els passos més forts de la via. Nosaltres, hem posat un alien groc en un forat i més amunt hem trobat un friend abandonat. Quan sortim d'aquí la tirada ja és deixa fer més bé fins a la reunió.

Tercera tirada : pugem fins a sota el sostre que el superem fent una essa cap a la dreta i seguidament cap a l'esquerra i tornem en diagonal cap a la dreta fins a la reunió . tirada amb bones preses i en general es deixa fer molt be.

Última tirada: Sortim recta amunt per un desplom des de la reunió veiem un pitó i un espit a la sortida del desplom. El superem amb unes quantes tibades. A partir d'aquí superem uns ressalt més assequibles fins  a dalt. 

Bernatac al Paladet oriental PDF

 

20/04/2024 Enric Domenech i Lluís Vila 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada