dissabte, 20 de maig del 2017

Aresta Ribes Vidal a Roca Regina

Aresta Ribes Vidal una via per arribar fàcilment al cim de roca Regina. Molt discontinua al principi, amb unes quantes tirades de traspàs. Les quatre últimes son força de maques i amb unes vistes espectaculars. Semiequipada.






Material: joc de friends fins al Camalot 3 (no imprescindible) i 12 cintes, per anar be forces de llargues per encintar sabines i evitar fregaments.

Situació: Passat Terradets anant en direcció nord agafem la carretera que surt a la dreta just abans del  primer túnel i aparquem just a la presa.

Aproximació: des de l'aparcament surt un caminet que s'enfila per sobre el túnel i segueix en direcció a la aresta. La via comença força al principi a la dreta d'uns sostrets taronges. Des de sota es veuen els dos parabolts de la primera tirada. Uns 15 minuts mes o menys.

Primera tirada: al començament trobem un tram de paret de IV+ amb dos parabolts, més amunt sortim caminant fins a trobar un arbre amb un cordino lligat on fem la reunió.

Segona tirada:  la fem caminant per la feixa fins el peu de la paret següent a la dreta d'un desplom taronja.

Tercera tirada: pugem per una rampa fàcil amb la roca no gaire bona, passem la feixa caminant i fem reunió en un arbre a sota d'un diedre de l'altre paret.

Quarta tirada: aquesta ja és més maca,  primer superem el diedre, ens decantem una mica cap a l'esquerra pujant per una placa per el costat de l'aresta, superem una zona de blocs, un parell de diedres més i fem la reunió en un arbre just arribant a la feixa.

Cinquena tirada: passem la feixa caminant .

Sisena tirada: pugem per un curt tram de paret assegurat amb dos pitons i anem a sortir a una altre feixa on trobem el camí de la Posmortem. Passem el camí i fem la reunió en una alzina que queda a l'esquerra a peu de paret.

Setena tirada: anem a buscar una fissureta i continuem per un tram vertical fins a entrar en una placa una mica tombada que ens porta a sota d'un sostre, el saltegem per la dreta i trobem la reunió allà a sobre a l'esquerra amb un parell de parabots. Aquesta tirada és la mes difícil de la via i t'has de buscar una mica la vida per assegurar-la. tant sols ha un parabolt i tres pitons.

Vuitena tirada: comencem pujant per uns diedres i seguim per un esperonet una mica tombat i amb sabines per poder-nos assegurar.

Novena tirada: sortim recta amunt i tot seguit podem triar d'anar per l'original cap a la dreta o a la nova variant per l'esquerra que és per on pugem nosaltres. Ens trobem un curt mur amb fissures horitzontals i tota la paret de la Regina a sota. Seguim en tendència cap a la dreta fins a trobar la ruta original i de seguida la reunió amb dos parabolts. Aquesta tirada és molt maca.

Última tirada: aquí també podem triar de pujar recta amunt o en diagonal cap a l'esquerra. Nosaltres triem recta amunt amb un parell de passos atlètics però amb canto, encintem una petita sabina i ja per terreny més fàcil acabem d'arribar a dalt de la via.

Descens : Tenim diferents opcions, Una és baixar una mica cap a la dreta i fer dos ràpels un de 25 i un altre de 50m i baixar per el camí de la Posmotem. Una altre opció que és la que vàrem fer nosaltres, és agafar el camí ben fressat que va cap a l'esquerra i travessa tota la roca regina  fins arribar a un coll on trobem un cartell que diu barranc del bosc 800m. Baixem tranquil·lament per allà. passem el barranc i tornem per l'altre costat del torrent  passant per sota la roca regina fins a la carretera i d'aquí a l'aparcament. més o menys una hora.    


20/05/2017 Enric Domènech Lluìs Vila i Rafa Lucas

Primera tirada
Quarta tirada







Sisena tirada



Setena Tirada




Novena tirada








Última tirada






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada