dissabte, 6 de maig del 2017

Via el trabucaire a la serra de Busa

Via el trabucaire a la serra de Busa. Via quasi tota molt vertical, amb molta continuïtat. Força equipada i amb bona roca en general tret del final que és més delicada.Una escalada variada entre plaques i diedres . Recomanable. 






Material: 15 cintes i algun friend .

Acces: Des de Solsona agafem  la C 26 que va  cap a Berga (C-26) fins a trobar el trencant de  Besora que també porta fins a Busa.  Una mica abans d'arribar al Pla de Busa  agafem una pista cap a la dreta  que segueix  pel peu de la paret.  Aparquem al costat d’una pista que  surt cap a l'esquerra al costat d’una bassa. Anem a peu per aquesta pista que passa  per sota la paret, més amunt es converteix en cami  arribats a una placeta trobem un parell fites amb un caminet que porta  a la via maneras de vivir . Un cop allà continuem uns metres més fins a trobar la via .

Primera tirada. És una tirada dura i mantinguda tota ella. S'ha de tenir molta pila per fer-la sensa haver de parar a descansar. Puja la major part per placa, amb força bones preses però molt més vertical del que sembla des de sota. Al final surt en diagonal cap a l'esquerra per una rampa  molt herbosa fins al peu del diedre. Ben equipada tant sols posar un friend per per sortir per la rampa. 


Segona tirada. Aquesta, va seguint el diedre  es va  pujant entre el diedre i la placa de la dreta. Aquesta tirada és la que es deixa fer més bé de tota la via.

Tercera tirada. continuem per el diedre amb algun tram més vertical amb més grau. 

Última tirada. Comença seguint el diedre i tot seguit va cap a la dreta per superar un bloc que ens barra el pas. A partir de aquí la roca perd qualitat. Aquí trobem uns pasos forts però ben assegurats. Tornem cap el diedre ara ja terrós i pugem com podem fins a l'arbre on muntem la reunió. 

Descens: El fem amb tres ràpels el primer fins a la R2 . tot baixant passem alguna cinta  per guiar una mica la corda j que va un pel en diagonal tant el primer com l'últim ràpel.



06/05/2017 Enric Domenech Luís Vila i Rafa Lucas.

Primera tirada




 


Segona tirada


 





Tercera tirada










Última tirada
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada