dimarts, 2 de maig del 2017

Via Queraltina a la serra de Queralt al berguedà



Via Queraltina a la serra de Queralt . Una Via Divertida, entretinguda amb preses molt bones. Semi equipada amb molta fissura per posar friends. Llàstima que sigui tant curta. Recomanable. 






Material: 15 cintes (alguna de llarga)  i un joc de friends .

Aproximació: un cop al Santuari de Queralt agafem el camí que dona la volta per l'esquerra passem el mirador , i un parell de metres abans de trobar un cartell on hi ha un esquirol surt un caminet que amb un moment som a peu de paret . La via comença a la dreta de tres alzines .
 

Primera tirada: comencem pujant per una mica de placa assegurada amb dos parabolts finsa poder agafar la fissura. Seguim tota la fissura amb bones preses i que la podem equipar al gust. Més amunt sortim una mica en  en diagonal cap a l'esquerra amb un parell de pasos finets ben assegurats amb un parell de parabolts. Continuem pujant  per una seria de fissures amb bona presa, fins a trobar un altre pas finet ben assegurat i acabem d'arribar a la reunió.

Segona tirada: Sortim cap a la dreta fins a trobar un pont de roca on hi posem una cinta molt llarga per evitar que la corda ens faci un quatre,  anem pujant recta amunt per placa i fissures amb bones preses i de bon equipar. es deixa fer molt be sense cap problema.

Tercera tirada: sortim  cap a la dreta i anem pujant per la fissura fins a trobar un ressalt curt però vertical, on  podem posar un alien groc per poder arribar a xapar el parabolt còmodament, aquí hi ha un parell de pasos  finets  que es deixen fer. Continuem pujant per un esperonet amb bona presa fins a la reunió des de on es rapela. Continuem uns metres més fins arribar a un arbre on hi ha el  pot de registre on hi  muntarem la reunió.




Descens: dues opcions: Baixar amb ràpel o caminant. Per baixar caminant hem d'anar seguint  les marques "Q"  i les fites que senyalen el cami. Es baixa desgrimpant per la cresta i al final per una pendent molt forta. És una baixada molt entretinguda, ben trobada però s'ha d'anar amb molt de comte no és recomanable si està molla o amb gent que no està acostumada a anar per aquest tipus de terreny (no és fàcil).




02/05/2017 Lluís Vila i Enric Domènech.




Primera tirada




Segona Tirada





Última tirada









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada