dimecres, 26 d’agost del 2015

Via Esperó dels Elfos Escales

Via Esperó dels Elfos a la paret d' Escales una via divertida, ràpida, assequible, sense problemes amb una roca curiosa amb bones preses. Menys la tercera tirada que s'ha d`equipar una mica la resta està totalment equipada amb parabolts amb una mica de distancia entre ells per donar-li una mica d'emoció. no hi toca el sol fins per allà a les 12 Recomanable.











Material: 10 cintes i un joc d'Aliens per la tercera tirada.

Aproximació: agafem la N-230 direcció a  Pont de Suert fins a Sopeira, des d'allà agafem una pista fins a central a sota la presa on aparquem. Agafem un caminet fins al peu de la presa i pujem per les escales fins havent passat el primer revolt  on trobem l'inici de la via.


Primera tirada, els primers passos son els més difícils de la via perquè la roca ha estat barrinada i no hi ha gaire presa però estan ben assegurats. Passat aquest tram la roca es molt bona i te moltes presses.

Segona tirada  tota ella la roca continua sent molt bona , la tirada es molt disfrutona encara que les assegurances allunyin una mica.

Tercera tirada sortim en diagonal  fins anar a buscar la fissura de l'esquerra. A la fissura no hi ha res però es deixa equipar molt be. Un cop s'acaba la fissura continuem amb bona presa fina a la reunió.

Quarta tirada. una altre tirada molt maca una mica més vertical però amb bona presa en general.

L'ultima tirada. El començament és força vertical, al cap d'una mica va perdent inclinació i la roca perd qualitat. Seguim pujant  en diagonal cap a l'esquerra fins a la reunió .

Descens: seguim la feixa cap a l'esquerra (ens podem assegurar amb un cable). Baixem per el túnel amb l'ajut d'uns ferros clavats a terra i a la bifurcació si anem primer cap a l'esquerra i després cap l'esquerra anem a sortir en un forat a sobre la pressa i amb un ràpel som a sobre la pressa. Si anem cap a la dreta sortim en una feixa i podem baixar caminant fins a la presa. Des d'allà saltem la tanca i anem a buscar les escales que baixen fins a l'inici de la via.  



Jaume Aregall i Enric Domenech. 26/08/2015.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada