dissabte, 26 de setembre del 2015

via La historia Inabable

 Via La historia Inacabable A la Dent d'en Rossell.  Una altre Via Equipada a la dent d'en Rossell, Un bon itinerari variat amb forces plaques, El problema que te es que hi ha força molsa per tota la via .L'equipament de la segona tirada a la vuitena està molt equipada, a la primera hem posat un friend a l'entrada del diedre i a la última  hi faltaria un parabolt per seguir  la tònica de la via . El  6b+ es deixa fer be. Recomanable.  




Material : 15 Cintes un friend 0,75 (opcional).


Aproximació: Aparquem el cotxe sortint de Queralbs en direcció a Fontalba, allà on es creua amb el cami de Núria.
 Agafem el camí de Nuria i seguim les indicacions de Núria pel Roc del Dui. fins arribar allà on passaven les vies del cremallera, passem el tunel del Fenac i a la sortida ens enfilem a sobre per uns graons metalics i una corda fixa un cop allà la via va per un marcat diedre que hi ha a la dreta.i costa una mica arribar_hi.

La primera tirada i la segona van per el diedre no es veuen els primers espits des de sota però hi son.a partir de la segona tirada la via està molt equipada. La via va buscant el millor recorregut, és força variada destacant algunes plaques d'adherència i els passos atlètics amb bons cantos a la sisena i la setena tirada. La vuitena es de traspàs i a la última  tirada hi ha un pas una mica delicat on hi faltaria un parabolt per seguir la coherència de la via. A tota la via hi ha força molsa i el sol no hi toca gaire estona.    


Descens: Al final de la via pujem una mica per la canal fins a trobar un corriol que l'agafem cap a la dreta direcció Núria que va pel bosc, anem seguint aquesta direcció fins a trobar un torrent. Anem baixant per la canal  resseguint la paret fins arribar al camí on hi passava la via del cremallera. No havíem baixat mai per aquí i es baixa molt be i és molt més curt que per l'altre costat. 




26/07/2015 Lluís Vila Griera i  Enric Domènech Castellnou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada