dissabte, 8 d’abril de 2017

Via Indis de Ponent al sòcol del Mont-roig

Via Indis de Ponent al sòcol del Mont-roig. Una via d'estil clàssic que va seguint una sèrie de diedres, tallada per un parell de feixes. l'últim tram l'hem fet amb una tirada de 50m ja que no hi ha reunió all mig. L'equipament: depen de la tirada, alguna  no hi ha res i alguna altre està ben equipada, de totes maneres es deixa equipar be. Ben trobada, bona roca en general.  


Marerial : 12 cintes (millor llargues), un bon joc d'aliens i camalots fins el 3.

Situació: Sortint de Camarasa en direcció nord un cop passat el pont deixem el cotxe al segon aparcament. Des de allà ja es veu la via.

Aproximació : sortint de l'aparcament agafem un caminet per superar el marge de la carretera fins a trobar una una mica de feixa que seguim una mica cap a la dreta fins enfilar-nos cap a peu de via. total uns 10 minuts .Primera tirada. des-equipada amb bona fissura per equipar. Al principi ens hem de anar acostumant amb a la roca però mica a mica anem pujant , va resseguint la fissura fins a sortir a la feixa.Aquí fem un canvi de reunió creuant la feixa. Segona tirada. en aquesta tirada es van  trobant  parabolts tret de l`últim  tram que justament és el més atlètic i no hi ha res, però s'hi pot posar alguna cosa. Comença amb uns passos força verticals amb la roca a controlar, seguim per un tram més fàcil fins entrar en un diedre potent. Al final hem de superar un petit desplom abans d'entrar a la reunió.Tercera tirada. Aquesta està força equipada, tant sols s'ha de reforçar una mica. al començament és força vertical i després tomba una mica.Quarta tirada. Equipada. Sortim en diagonal cap a l'esquerra fins el diedre, pugem una mica per el diedre i ens fiquem per la placa de l'esquerra marxant una mica en diagonal fins a sortir a per l'esperó i seguir-lo fins a la reunió.Cinquena tirada. Entrem recta amunt on hi ha un pont de roca amb un pas explosiu i desplomat que podem equipar,  sortim per un petit diedre que anem seguint fins a la reunió que està a la feixa. Tant sols hi ha aquest pont de roca.    Aquí fem un altre canvi de reunió baixem per la feixa cap a la dreta fins al trobar primer diedre.Última tirada.  en una de les ressenyes marca una reunió al mig que no hi es. És la tirada més forta de la via va per un diedre molt vertical i mantingut te 50 metres ben bons i tant sols hi ha quatre parabolts. Es deixa equipar bé. El quart que marca es tant sols els últims metres que sortim del diedre per la dreta, la resta es un 6A+ ben bo.

Descens: busquem un caminet per flanquejar cap a l'esquerra fins a trobar una canal marcada amb una fita. Anem baixant per la canal amb una forta pendent fins a trobar el ràpel que amb 60m. ens deixa al peu d'una canal. Des d'allà baixem a peu fins a la carretera . 

08/04/2017 Enric Domènech Lluís Vila i Rafa Lucas. 

Primera Tirada

 

Segona tirada

 Tercera tirada
Quarta tirada

 

 


Cinquena Tirada

Última tirada

Ràpel 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada